KLUB MORAVSKÝCH SKLADATELŮ
pod záštitou Romana Onderky, primátora města Brna,
Michala Haška, hejtmana Jihomoravského kraje a Mons. Vojtěcha Cikrleho, biskupa brněnského
 

Brněnský varhanní festival 2011 – 31. ročník

Proměny stylů ve varhanní hudbě

Úvodní koncert 1. června přednese významný brněnský varhaník PETR RAJNOHA, absolvent pražské AMU a laureát mnoha soutěží.

”Magické tóny varhan“

Na druhém koncertě 8. června se představí DANIELA VALTOVÁ KOSINOVÁ patřící mezi nejúspěšnější varhaníky mladé generace. Absolventka AMU v Praze je v současnosti vedoucí klávesových nástrojů v symfonickém orchestru FOK, se kterým vystupuje také sólově. Koncertovala již po celé střední Evropě, v Rusku i jihoafrické Namibii.

„Reminiscence na českou hudbu“

Třetí koncert 15. června zazní v podání mladého německého varhanního virtuosa STEFANA SCHMIDTA. Titulární varhaník dómu ve Würzburgu a mezinárodně uznávaný umělec vystoupí v České republice poprvé.

“Bach a hudba velkých romantiků”

Čtvrtý koncert v pondělí 20. června je naplánován jako prémiový, neboť je nad rámec obvyklých středečních koncertů v kostele sv. Augustina a koná se koná v každoroční spolupráci s festivalem Litoměřické varhanní léto, kdy zahraniční interpret vystoupí nejprve v Litoměřicích a pak v Brně. Letos je jím švýcarský umělec JEAN-CHRISTOPHE GEISER, titulární varhaník katedrály v Lausanne, renomovaný koncertní umělec účinkující po celém světě se širokým repertoárem všech epoch.

”Prolínání tónů baroka a romantismu“

Další koncert 22. června představí polského interpreta, kterým je sólista Filharmonie v polském Košalinu BOGDAN NARLOCH, umělec koncertující po celé Evropě i v zámoří.

„Varhanní tvorba napříč stoletími - od Händela k polskému romantismu“

Na závěrečném koncertě 29. června vystoupí na přední francouzský virtuóz MAURICE CLERC, titulární varhaník katedrály v Dijonu. Ze svého rozsáhlého repertoáru pro brněnský koncert nabídl skladby francouzského romantismu a 20. století, na které je specialista.

“Hudba pařížských chrámů”

Úvod Program Fotogalerie Doprovodné koncerty Seminář Varhany Aktuality Vstupenky Kontakt Home Minulé ročníky 2010 2009 2008 2007 2006