KLUB MORAVSKÝCH SKLADATELŮ
pod záštitou Romana Onderky, primátora města Brna,
Michala Haška, hejtmana Jihomoravského kraje a Mons. Vojtěcha Cikrleho, biskupa brněnského
 

Brněnský varhanní festival 2012 – 32. ročník

Kouzlo světa královského nástroje

Úvodní koncert 6. června přednese významný italský varhaník ALESSANDRO BIANCHI, katedrální varhaník z Como, vyvíjející intenzivní koncertní činnost po celém světě.

“Věnování Brnu”

Na druhém koncertě 13. června vystoupí česká varhanice KATEŘINA CHROBOKOVÁ laureátka mnoha národních i mezinárodních soutěží, patřící k nejperspektivnějším současným mladým umělcům.

”Varhanní hudba doby dřívější i nedávné“

Třetí koncert 20. června letos představí českého varhaníka LUKÁŠE HURTÍKA, pedagoga ostravské konzervatoře, který je vyhledáván nejen jako koncertní sólista, ale rovněž jako výborný komorní hráč a doprovazeč. V současné době mimo jiné ukončuje také doktorské studium na Janáčkově akademii múzických umění v Brně.

” Ve stopách Johanna Sebastiana Bacha“

Čtvrtý koncert v pondělí 25. června je naplánován jako prémiový, neboť je nad rámec obvyklých středečních koncertů v kostele sv. Augustina. Vystoupí na něm již téměř tradičně francouzský virtuóz, OTHAR CHEDLIVILI, katedrální varhaník z Montpellier, profesor tamní university, renomovaný koncertní umělec účinkující po celém světě.

“Od Bacha k francouzskému romantismu“

Na závěrečném koncertě 27. června vystoupí HANS LEENDERS, umělec, který se kromě bohaté koncertní činnosti po celém světě věnuje také výuce na konzervatoři v holandském Maastrichtu.

“Skvosty mistrů baroka a romantismu v Německu”


Doprovodné koncerty

Na koncertě v Kuřimi 12.června a v Nosislavi 17.června vystoupí společně dvě varhanice JOAN DE VEE DIXON z USA a HANA BARTOŠOVÁ z Brna v ojedinělém programu i se skladbami pro 4-ruční a 4-nožní varhany.

"Varhany jak je neznáte" ("The organ as you never knew it")

Polský pedagog a sólista, varhaník WALDEMAR KRAWIEC, se představí 14. června ve Vyškově.

„Prolínání tónů různých stylů“

Úvod Program Fotogalerie Doprovodné koncerty Seminář Varhany Aktuality Vstupenky Kontakt Home Minulé ročníky 2011 2010 2009 2008 2007 2006