KLUB MORAVSKÝCH SKLADATELŮ
pod záštitou Romana Onderky, primátora města Brna,
Michala Haška, hejtmana Jihomoravského kraje a Mons. Vojtěcha Cikrleho, biskupa brněnského
 

Brněnský varhanní festival 2014 – 34. ročník

Česká varhanní hudba v kontrastech

Úvodní koncert 5. června přednese významný německý varhaník WIELAND MEINHOLD, varhaník kostela Panny Marie v Mühlhausenu, profesor varhan na Vysoké hudební škole Ference Liszta ve Výmaru, umělec vyvíjející intenzivní koncertní činnost po celém světě.

http://www.wieland-meinhold.de/

“Výmarská varhanní hudba a Janáček”

Na programu: Johann Sebastian Bach, Leoš Janáček, Ferenc Liszt, Wieland Meinhold


Na druhém koncertě 11. června vystoupí český varhaník PAVEL SVOBODA, laureát mnoha národních i mezinárodních soutěží, patřící k našim nejperspektivnějším současným mladým umělcům.

http://www.triartmanagement.cz/Soliste/PAVEL-SVOBODA-varhany.html

”Německé baroko a česká varhanní hudba 20. století“

Na programu: Johann Sebastian Bach, Leoš Janáček, Petr Eben


Na třetím koncertě 18. června se představí GEDYMIN GRUBBA, patřící k nejaktivnějším polským varhanním interpretům, který prezentoval své umění na všech kontinentech jako sólový varhaník, komorní hráč, dirigent i skladatel. Hudební lahůdkou bude vystoupení brněnského operního mistra RICHARDA NOVÁKA, který za doprovodu polského umělce přednese Biblické písně Antonína Dvořáka.

http://www.gedymin.org/

”Antonín Dvořák a evropské varhanní putování“

Na programu: Johann Sebastian Bach, Jan Křtitel Kuchař, Domenico Zipoli, John Stanley, Julije Bajamonti, Antonín Dvořák, Jan Janča


Čtvrtý koncert v pondělí 23. června je naplánován jako prémiový, neboť je nad rámec obvyklých středečních koncertů. Vystoupí na něm ve spolupráci s festivalem Americké jaro duo americká umělkyně KRISTEN COOPER, hlavní hobojistka filharmonického orchestru v Minneapolis ve státě Minnesota, a přední brněnská varhanice HANA BARTOŠOVÁ.

http://www.bartosova.nomi.cz/

“Kontrasty české a americké hudby“

Na programu: Jan Křtitel Vaňhal, Leoš Janáček, Petr Eben, Bohuslav Martinů, Antonín Dvořák, Gordon Young, Americké spirituály


Na závěrečném koncertě 25. června vystoupí italský interpret MARCO LO MUSCIO, umělec, který kromě bohaté koncertní činnosti po celém světě působí jako varhaník v Římě.

http://www.marcolomuscio.com/

“Italské ozvěny od renesance po současnost”

Na programu: Giulio Caccini, Domenico Zipoli, Antonio Vivaldi, Domenico Scarlatti, Marco Lo Muscio, Paolo Lazzeri, Jan Zach, Leoš Janáček

Doprovodné koncerty

Ve Vyškově 26. června se představí německý pedagog a vynikající sólista vystupující po celém světě, varhaník WOLFRAM SYRÉ.

http://www.orgel-organ-orgue.de/index.php/home-en.html

"Romantismus v zemích německých i českých"

Na programu: Johann Sebastian Bach, Václav Felix Škop, Otto Dienel, Ferenc Liszt


Na koncertech v Kuřimi 15.června, v Přerově 20. června a v Nosislavi 22.června vystoupí společně hobojistka KRISTEN COOPER z USA a HANA BARTOŠOVÁ z Brna v ojedinělém programu se skladbami amerických spirituálů.

http://www.bartosova.nomi.cz/

“Kontrasty evropské a americké hudby“

Na programu: J. K. Vaňhal, J. F. Seger, J. K. Kuchař, J. S. Bach, V. Bellini, G. Pierné, Americké spirituály

Úvod Fotogalerie Program Seminář Varhany Vstupenky Kontakt Home,
aktuální ročník
Minulé ročníky 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006